Onlinevilaga.hu
GASZTRO

Sacher torta
Sacher torta
Írta: Onlinevilága  2017.03.08.

Sacher torta

 

Akik ismernek tudják, hogy  szeretem az édességet, de  nagyon odafigyelek arra, hogy a lehető legegészségesebb ételek kerüljenek az asztalunkra. Ezért ha sütit szeretnék, magamnak kell sütnöm.  Imádom a csokis édességeket. Az egyik kedvencem a Sacher torta.  Mivel kísérletező típus vagyok ,sok receptet kipróbáltam, de egyik sem volt az igazi. Olyan Sacher tortát akartam készíteni, ami szénhidrát- és cukormentes és természetesen finom is. Így született meg ez a nagyon csokis, cukor és lisztmentes Sacher torta. Remélem ízlik majd nektek.

 

Hozzávalók

 

  • 375 g jó minőségű,  étcsokoládé
  • 150 g alternatív édesítőszer (nyírfacukor, méz, agavé szirup stb.)
  • 100 g vaj
  • 6 nagyobb tojás
  • 1 nagyobb narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál rum vagy 5 csepp rumaroma
  • 2 evőkanál őrölt dió, vagy madula vagy zabliszt
  • ½ csomag sütőpor
  •  

Töltelék:

  • 1 kisebb üveg jóminőségű sárgabarack lekvár
  • 2 evőkanál rum vagy 3 csepp rumaroma

Csokimáz:

  • 125 g  étcsokoládé
  • 2 evőkanál natúr kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • 50 g vaj

 

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A csokoládét felolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat.
Négy tojást kettéválasztunk. Négy tojásfehérjéből – 100 g alternatív édesítőszer fokozatos hozzáadásával – kemény habot verünk. Négy tojássárgáját és két egész tojást kikeverünk 50 g alternatív édesítőszerrel, a rummal, az olvasztott csokival és vajjal. A csokis krémbe belereszeljük a narancs héját. Végül laza mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, a sütőport és a diót vagy lisztet.
A keveréket egy sütőpapírral bélelt a tortaformába öntjük (a tortaforma oldalát ne vajazzuk ki), és az előmelegített 200 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. (Ha nagyon hirtelen sülne a teteje, takarjuk le alufóliával.) A torta a sülés során fölemelkedik, és megrepedezik, de ne essünk kétségbe amikor kihűl szépen visszahúzódik.
Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hűtsük langyosra.
Ha már majdnem kihűlt, válasszuk le egy késsel az oldalát a tortaformáról, és tegyük tortatálra.

A lekvárt és a rumot összekeverjük. Amikor a torta kihűlt kettévágjuk és megkenjük a lekvárral. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a csokimázat  A csokoládét megpuhítjuk gőz fölött, az olvasztásához tördeljük össze kis darabokra. Adjunk hozzá kevés vizet, 2 evőkanál kakaóport. A lényeg az, hogy egy sűrű folyós masszát kapjunk, ha szükséges adunk meg hozzá kevés vizet. Végül a vajat keverjük bele.

Az így elkészített csokimázzal bevonjuk a tortát és visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára.

 

Hozzászólások
Hideg időjárás: réteges öltözködés és forró italok
Hideg időjárás: réteges öltözködés és forró italok